top of page

Om oss

Skåbi är en professionell helhetsleverantör av inredning och påbyggnad för alla typer av arbetsfordon. 
Vi maximerar smart förvaring, installerar nya funktioner och bygger om ditt fordon till ett säkrare och mer effektivt verktyg anpassat efter arbetet du ska utföra. Våra serviceverkstäder i Staffanstorp och Helsingborg utför kvalificerad service på alla typer av installationer av inredning och påbyggnad för arbetsbilar.

Sedan dag ett år 1983 är Skåbi en professionell helhetsleverantör av inredning och påbyggnad för arbetsfordon. Vår ambition är att låta arbetets krav avgöra hur vi ska planera och konstruera för att hela tiden leverera de bästa tänkbara lösningarna.

Om oss

Vår resa

1983
År 1983 grundade Alve Nilsson och Bertil Nilsson det som kom att bli Skåne Bilinredningar i en vackert belägen skånelänga vid väg 11. I Kyrkheddinge utanför Staffanstorp startade de upp sin verksamhet med ambition att växa, men att aldrig tappa närheten till det gemytliga företagsklimatet på den skånska landsbygden.

Skåne Bilinredningar specialiserade sig från första dag på att planera och installera bilinredning och bilutrustning i företagsfordon.

2014
Med tiden växte verksamheten ur sina lokaler i Kyrkheddinge. Med delvis nya områden i sikte öppnade Skåne Bilinredningar en filial på Berga i Helsingborg. Tjänster och produkter hade utvecklats med teknikens framsteg men verksamhetsområdet var alltid det samma såväl i Kyrkheddinge som på Berga. Skåbi, den kortare varianten av företagsnamnet är etablerad i kundkretsen.

2017
Under hösten gjorde Skåbi en, till det yttre, stor förändring. Ursprunglig initiativtagare, ägare, vd och driftsansvarige Alve lämnade över ägandeskapet till Ola Andersson och Jörgen Andersson.

De nya ägarna var sedan länge goda samarbetspartners till Skåbi från sina respektive verksamhetsområden i Skurup. Ola Andersson är sedan tidigare ägare och vd till Motorcenter som är återförsäljare av Volkswagen, Audi, SEAT och Skoda samt verkstad för kvalificerad originalservice. Jörgen Andersson driver rekonditioneringscentret och MECA-verkstaden 47 i Skurup. Tillsammans äger de också Växellådsservice VXL.  

Ola och Jörgen har varit kollegor sedan 80-talet och har lång erfarenhet av delat ägandeskap i fordonsverksamheter. Med de nya ägarna uppdaterades Skåbis färger och utseende något, men verksamhetsområdet fortsätter kring samma pålitliga, välplanerade bilinredningstjänster åt våra kunders företagsbilar. 

Jobba hos oss

Vi letar alltid efter yrkeskunniga tekniker och servicemedvetna säljare att förstärka våra arbetslag med. Hos oss arbetar du med kunden i fokus, med tekniska lösningar där kunskap är grunden och med ett glatt gäng kollegor. Är du nyfiken på vad vi kan göra för dig som arbetsgivare är du alltid välkommen att skicka in en spontanansökan.

bottom of page